* Ma 2024. május 29., szerda, Magdolna napja van. Holnap Janka és Zsanett napja lesz.
* Címlap* Partnerkereső* Bejelentkezés* Szerzői Jogok* Adatvédelem* Impresszum
Arctornával is fiatalodhatunk...

Vitassuk meg a fórumon... hivatkozz a cikk címére !    Vissza a cikklistához...

Arctornával is fiatalodhatunk...

Nők milliói költenek súlyos összegeket ránctalanító krémekre, kezelésekre és plasztikai beavatkozásokra. Íme egy olcsó módszer a ráncok távol tartására!

Arctornával minden egyes olyan izmot megmozgathatunk, aminek meggyengülése később szarkalábak kialakulásához vezet.

Arcizmainkat a nap szinte minden pillanatában, sőt olykor még alvás közben is használjuk. Az évek múlásával azonban a bőrünk elveszíti rugalmasságát, megereszkedik, és képtelen lesz milliméter pontossággal követni az izmok mozgását - vagyis kialakulnak az első, halvány ráncok, amik később egyre mélyebbek lesznek.

Ez a szomorú folyamat azonban bizonyos mértékig megelőzhető és visszafordítható, ha naponta néhány percet „arcfitnesszel" töltünk.


Íme néhány tipp, hogy bőrünk rugalmas maradjon:

  • Homlok - A mély barázdák, amelyek eleinte csak akkor jelennek meg, ha csodálkozunk vagy mérgesek vagyunk, idővel állandósulnak. A leghatékonyabban úgy edzhetjük a bőrt ezen a területen, ha ujjainkkal a szemöldök felett lefelé húzzuk, miközben megpróbáljuk megemelni a szemöldökünket. Naponta tízszer ismételjük meg!
  • Szemhéj - A szarkalábak megelőzésére is van hatékony gyakorlat. A hüvelykujjunkat helyezzük a szemünk sarkához, majd csukjuk be a szemünket. Ezután az ujjunkkal húzzuk felfelé a bőrt, de közben próbáljuk meg lecsukva tartani a szemhéjunkat. Szintén tízszer ismételjük.
  • Orca - A legnagyobb felület az arcunkon, ezért fontos annyira, hogy sima és feszes maradjon. Azonban ennek a bőrfelületnek a fiatalon tartására is van megoldás. Formáljunk először egy „o" hangot a szánkkal, majd hirtelen mosolyogjunk szélesen. Az izmok így két irányba is megfeszülnek. A tízes szabály itt is érvényes.
  • Nyak - Bár nem az arc szerves része, mégis fontos, hogy ez a terület is ráncmentes legyen, mivel legtöbbször szabadon hagyjuk. Hatékony gyakorlat lehet, ha a fejünket hátrafeszítjük, közben pedig a kulcscsontunknál a kezünkkel megfeszítjük a bőrt.
forrás: OrientPress

 

 


 
noknegyvenfelett WQW webkatalógus Linkgyűjtemény és RSS gyűjtemény www Weblink Linkgyűjtemény, Linkek
LinkBank anti spam MEGAPORT
ADP linkek - linkkatalógus Kötelező biztosítás Linkelő linkkatalógus PageRanker Katalógus társkereső WQW Webkatalógus WorldDirect Weblinkkatalógus autóbérlés
Kék Linktár Big Generation linktár Tonebox.net linkgyűjtemény Szolgáltatás linkgyűjtemény Linkkatalógus Seobaglyak Linkeskedjunk linkkatalógus Portal.hu
Sajtok Világa
Google PageRank