Az arctorna, a segítség
Felhasználói értékelés: / 0
GyengeLegjobb 

Vitassuk meg a fórumon... hivatkozz a cikk címére ! Vissza a cikklistához...

Az arctorna, a segítség

Talán a napfény hiánya, vagy a haragos, hideg tél teszi - de bőrünk szárazzá, fakóvá válik, kicsit még talán meg is ereszkedett az elmúlt hónapokban.

Ezen nem segít a smink, és egy-egy összehúzó pakolás is csak ideig-óráig tud megoldást nyújtani. Arcbőrünk vérellátottsága csak akkor igazán megfelelő, és csak akkor maradnak feszesek az izmok, ha rendszeresen mozgatjuk őket. Az igényesen elkészített smink is csak így tud igazán érvényesülni.

Arcizmaink állandóan igénybe vannak véve - akkor is ha nevetünk, durcáskodunk vagy valamit rágunk -, ám ezek a mozdulatok nem feltétlenül előnyösek arcunk szöveteinek, mert hiányzik belőlük a megfeszítés, elernyedés egyenletes váltakozása. Épp ezért figyelünk erre az arcépítés során. Ezekkel a gyakorlatokkal tartósan feszesebbé tehetők az arc kontúrjai, és megelőzhető az is, hogy a bőr petyhüdtté váljon. Az alábbiakban ismertetünk néhány olyan egyszerű gyakorlatot, melyekkel javíthatunk arcunk állapotán.

  • A stressz nyomainak eltüntetése
Helyezkedjünk el kényelmesen egy széken vagy üljünk le törökülésbe a földre. Figyeljünk arra, hogy hátunk eközben egyenes maradjon. A két kezünket helyezzük egymásra, és tegyük a fejünk hátsó részére. Könyökünk ekkor előre néz. Az orrunkon át mélyen szívjuk be a levegőt, kilégzéskor pedig húzzuk a fejet finoman lefelé, miközben a vállainkat ellazítjuk. Egyenletesen lélegezzünk tovább, és mintegy húsz másodpercig engedjük, hogy a két kar súlya lefelé húzza a fejünket. A nyakban és a két lapocka között érezzük a nyújtást. A fejet lassan ismét felemeljük, mélyeket lélegzünk.

  • A homlok és a halánték izmainak karbantartása
Ezzel a gyakorlattal eredményesen késleltethetjük ráncaink megjelenését. Húzzuk fel homlokunkat, egészen a barázdák megjelenéséig, ekkor számljunk ötig, majd lazítsunk. Ezután fújjuk fel arcunkat, majd lassan engedjük ki a bent lévő levegőt. A két mozdulatot felváltva ismételjük.

  • A fáradt, duzzadt szemhéj ellenszere
Két ujjunkkal csippentsük szemöldökrészünket a hüvelyk- és mutatóujjunk közé, majd húzzuk könnyedén felfelé, és kívülről befelé haladva masszírozzuk.
  • Az áll izmainak edzése
Ki gondolná, hogy fáradtságunk jelzése közben is edzhetünk? A gyakorlat eredményes elvégzéséhez ásítsunk egy jó nagyot, míg állizmaink megfeszülnek. Azután lazítsuk el, majd ismételjük meg, most már hosszabban ásítva.

  • A toka és az elmosódó kontúrok ellen
E gyakorlat helyes elvégzéséhez toljuk kissé előre az állunkat, húzzuk lefelé az alsó ajkunkat, és közben feszítsük meg erősen az áll és a nyak izmait. Számoljunk ötig, majd lazítsunk.

Minden gyakorlatot célszerű naponta tízszer ismételnünk. Ne veszítsük el a türelmünket, mert eltart pár hétig, míg az első eredmények meglátszanak. De azután már megéri!
forrás: sulinet.hu
 
noknegyvenfelett WQW webkatalógus Linkgyűjtemény és RSS gyűjtemény www Weblink Linkgyűjtemény, Linkek
LinkBank anti spam MEGAPORT
ADP linkek - linkkatalógus Kötelező biztosítás Linkelő linkkatalógus PageRanker Katalógus társkereső WQW Webkatalógus WorldDirect Weblinkkatalógus autóbérlés
Kék Linktár Big Generation linktár Tonebox.net linkgyűjtemény Szolgáltatás linkgyűjtemény Linkkatalógus Seobaglyak Linkeskedjunk linkkatalógus Portal.hu
Sajtok Világa
Google PageRank