* Ma 2021. szeptember 22., szerda, Móric napja van. Holnap Tekla és Líviusz napja lesz.
* Címlap* Partnerkereső* Bejelentkezés* Szerzői Jogok* Adatvédelem* Impresszum

Szókereső

RSS

Hirdetések.

Látogatók

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counter- Ma20
mod_vvisit_counter- Tegnap22
mod_vvisit_counter- A héten107
mod_vvisit_counter- A hónapban1565
mod_vvisit_counter- Összesen1014377
Designed by:
Ökobarát szépségipar...

Vitassuk meg a fórumon... hivatkozz a cikk címére Vissza a szépségápolás cikklistához...

Tudomány és ökobarát szépségipar...

Ökobarát szépségipar

A kozmetikumok alapanyagait tekintve a 2010-es évben folytatódik a természetes alapanyagok népszerűsége. A tudomány eredményeit a bőr fiatalításában, megújításában hasznosítják, de a veszélyekre is felhívják a kutatók a figyelmet. Az ökobarát gyártási technológiák bevezetésére egyre több cég áldoz.  
Minél több természetes anyagot!
Ez a gondolat már évekkel ezelőtt megjelent a kozmetikai termékek előállításánál. A 2010-es év nagy újdonsága, hogy a termékek tárolását is környezetbarát módon próbálják megoldani.

A VPI rövidítés egy francia céget takar, akik elhatározták, hogy felhívják ügyfeleik figyelmét azokra az erőfeszítésekre, amelyeket azért tettek, hogy az eddig használt csomagolóanyagokat helyettesítsék környezetbarát, költségtakarékos, piacképes és kiváló termékekkel.

Újrahasznosítják a műanyag palackokat, amelyek átlátszóak, jól mutatják a bennük rejlő terméket egyben jó minőségűek. Eleget tesznek a kozmetikai ipar által megkívánt esztétikus megjelenésnek.

A tároló anyagok gyártása is környezetkímélő, nem csupán az újrafelhasználás ténye. Tégelyeket, parfümtartókat, dobozokat készítenek, amelyeknek formája egyedi tervezésű.
Olyan dobozokat is terveztek, amelyek az autók fényszórójának újrahasznosításával készültek.

A tudomány egyre hatásosabb alapanyagokat fejleszt a bőr védelmére.
A Symrise cég új kozmetikai alapanyaga védi a bőrt a környezet károsító hatásától, a dohányfüsttől, a kipufogógáztól, a káros sugaraktól.

Ez az összetevő, amit SymHelios 1031-nek neveztek el, úgy fejti ki hatását, hogy egy közvetítő fehérjéhez kapcsolódik. Így mellékhatás nélkül megakadályozza a veszélyes anyagokat abban, hogy ehhez a receptorhoz tapadjanak. Így nem tudnak bejutni a sejtekbe, és nem tudják siettetni az öregedést.

A SymHelios 1031 pontosan ott fejti ki hatását, ahol a bőr károsodása elkezdődik.
Ez az összetevő az arcápoló termékekben nem helyettesíti az UV-szűrőt, ezért ezeket együttesen alkalmazzák.
A klinikai kísérletekben a SymHelios 1031 mutatta a legjobb eredményeket az anyagcsere folyamán jelentkező káros hatások, a bőr öregedése, a bőr irritációja és az UV-sugarak okozta oxidációs stressz elleni védelemben.

A parfümgyártók közül egyre többen fordulnak az organikus és fenntartható technikai megoldásokhoz nehézségeik ellenére is.
A brit CPL Aromas cég számos illatot fejlesztett ki, amelyeket 100%-ban organikusként ismert el a Soil Szervezet, Anglia legfőbb testülete, amely tanúsítványt adhat ki az ilyen termékekre.

Azért nem minden ilyen szép és felhőtlen. Los Angeles California Egyetemének rákkutató központjában egy tanulmány eredménye ad okot az aggodalomra. Állatkísérletek során azt tapasztalták, hogy a titán-dioxid nanorészecske, ami megtalálható a kozmetikumokban, napkrémekben, vitaminokban, genetikai károsodást okozhat. Publikációjukban közölték, hogy a

„Titán-dioxid nanorészecske kromoszómakárosodást és gyulladást okozott az állatokban, mindez növeli rák kialakulásának veszélyét. „

A szervezetben a titán-dioxid nanorészecske különféle szervekben felhalmozódik, és nem tudja közömbösíteni azt a szervezet. Mivel olyan picike, mindenhova eljut, a sejtekben pedig befolyásolja annak belső mechanizmusát. A kísérletben egerek ivóvizébe kevertek titán-dioxid nanorészecskét, és már az ötödik napon megjelent a genetikai károsodás.
Robert Schiestl, aki a kutatást vezette, elmondta, hogy a nanorészecskék nem tudnak átjutni a bőrön. Ezért azt ajánlja, hogy spray-ket ne használjunk, mert ezt belélegezhetjük, így a veszélyes részecskék bejuthatnak a tüdőbe.
Ez sem nyugtatta meg az ausztrál alapítványt, amelynek neve, Föld barátai, mivel 10 termékből minden hetedikben találtak olyan összetevőt, amely segíti a bőrön keresztüli bejutást a sejtekbe. Félő, hogy a nanorészecskék így bejutnak a nők bőrén keresztül a szervezetükbe. A Föld barátai felhívást tettek közzé, amelyben kérik a nanorészecskék kozmetikai termékekben való alkalmazásának betiltását.

Az Európai Unióban a jelenleg hatályos törvény szerint, ha a kozmetikai termékben található nanorészecske, akkor azt fel kell tüntetni! A nanorészecskék egészségre gyakorolt hatásának vizsgálata folyamatban van, ez akár használatának betiltásához is vezethet. Továbbá azokat a termékeket, amelyek ilyen részecskét tartalmaznak, a piacra kerülés előtt hat hónappal be kell jelenteni, és független tudományos testületnek kell arról véleményt alkotni.


forrás: fitway.hu 2010.02.03.
másodközlés engedéllyel

 

Hirdetés ..

noknegyvenfelett WQW webkatalógus Linkgyűjtemény és RSS gyűjtemény www Weblink Linkgyűjtemény, Linkek
LinkBank anti spam MEGAPORT
ADP linkek - linkkatalógus Kötelező biztosítás Linkelő linkkatalógus PageRanker Katalógus társkereső WQW Webkatalógus WorldDirect Weblinkkatalógus autóbérlés
Kék Linktár Big Generation linktár Tonebox.net linkgyűjtemény Szolgáltatás linkgyűjtemény Linkkatalógus Seobaglyak Linkeskedjunk linkkatalógus Portal.hu
Sajtok Világa
Google PageRank