Szókereső

RSS

Hirdetések.

Látogatók

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counter- Ma79
mod_vvisit_counter- Tegnap43
mod_vvisit_counter- A héten122
mod_vvisit_counter- A hónapban1493
mod_vvisit_counter- Összesen933631
Designed by:
Botox általi halál?

Vitassuk meg a fórumon... hivatkozz a cikk címére Vissza a szépségápolás cikklistához...!

Botox általi halál???

Mi az a BOTOX ?

A BTX engedélyezett gyógyszer, különböző mozgászavarok esetében használják, kis dózisokban, helyileg alkalmazva. A szépségiparban a mimikai ráncok eltávolítására alkalmazzák. Az arcbőrbe jutva megbénítja az arc izmait, így azok képtelenek lesznek ráncokat kialakítani. A hatás ugyan elmúlik a méreganyag felszívódásakor, tartós alkalmazás után viszont az izmok visszafordíthatatlanul elsorvadnak.

A botoxban található méreganyag (!!!) a botulinum (botulinum toxin vagy BTX) megzavarja az ingerület áttevődést az idegrendszerben, súlyos zavarokat okozva ezzel. A mozgatórendszerben görcsöket okoz, ami a légzőizmok bénulása miatt halálhoz vezethet.
Az amerikai Élelmiszer- és Gyógyszerellenőrző Hatóság (FDA) a Botox alkalmazását az 1980-as évek végétől hagyta jóvá.

Clostridium botulinum anaerob baktérium által termelt exotoxin. Ez a toxin a ma ismert egyik leghatásosabb méreganyag, csupán 30 pikogramm testsúlykilogrammonként már halált okoz.

Amennyiben olyan személy adja be a toxint, akinek nincs ehhez megfelelő gyakorlata, akkor az olyan izmot, izomcsoportot blokkolhat, ami igen káros hatással lehet. Például a páciens nem tudja kinyitni a szemét, vagy torzulnak az arcvonásai. Mindez nem függ az alkalmazásra kerülő hatóanyag típusától. Éppen ezért csak megfelelően képzett plasztikai sebész szakorvosnak ajánlott e kezelést végezni.

Igen fontos, hogy a kezelést végző plasztikai sebésznek is külön fejlesztenie szaktudását,annak érdekében, hogy megfelelő ismeretekkel rendelkezzen például az arc anatómiai szerkezetéről, azon kezelési pontokról, ahol eredményesen lehet kezelni az arc mimikai izmait. Egyáltalán nem mindegy, milyen korú pácienst az arc melyik részén, milyen mélységben, milyen adagokkal és természetesen milyen panaszok okán kezelik.

A biológiai eredetű toxinok, mint biológiai fegyverek közt az egyik legveszélyesebb anyag. Az USA járványügyi hatósága, a Centers for Disease Control and Prevention a 6 legveszélyesebb ("A kategória") bioterrorizmus hatóanyag közé sorolja.


HASZNÁLAT

A botox-kritikusok szerint ez az eljárás korántsem olyan biztonságos, mint amilyennek látszik. A toxin továbbterjedhet az egész arcban, de még a testben is.

Botoxkezelésen többször átesett nők panaszkodtak különböző mellékhatásokra, amik különösen a botoxszal kezelt területek masszírozása után jelentkeztek, úgy mint fejfájás, vagy ami súlyosabb, a szemhéj lebénulása.

Nem kell magyarázni, hogy ez azzal jár, hogy az illető egészen egyszerűen nem tudja kinyitni a szemét. Az Interneten számtalan külföldi fórumon olvashatunk ilyen és hasonló rettenetes élménybeszámolókat.

A nagyobbik gond az, hogy ennek a népszerű plasztikai beavatkozásnak már 16 halálos áldozata van.

Az amerikai Public Citizen 1996 és 2007 közötti adatokat elemzett: 180 botoxszal kezelt személy közül 87-en életveszélyes állapotba kerültek, 16 eset pedig halállal végződött, négy, 18 év alatti áldozattal. A neurotoxin becskendezése után fájdalmas nyelés, nyelési nehézségek jelentkeztek, végül a légzőizmok lebénulásával következett be a halál. Emellett további 658 esetben számoltak be súlyos mellékhatásokról.


A Public Citizen megfogalmazott egy kérvényt, amelyben felszólítják a gyártót, hogy a botox csomagolásán tüntessék fel a mellékhatásokat, hívják fel a figyelmet a botoxmérgezés tüneteire (szájszárazság, nyelési nehézség, nehéz légzés, elakadó, egybefolyó beszéd, lekonyuló szemhéjak és izomgyengeség), valamint figyelmeztessenek a kezelés lehetséges veszélyeire.

 

Ha a fizikai kockázatok nem lennének elég riasztóak, akkor érdemes elgondolkodni egy brit kutatócsoport által felfedezett tényezőn: a botox 10 esetből 4-ben pszichikai függőséget okozott.

Egy új kanadai kutatás szerint (Calgary Egyetem) a botox injekció hatására kb. 50% izomvesztés következett be, ez önmagában még nem figyelemfelkeltő adat, de akkor döbbenhetünk meg amikor kiderült, hogy a nem injekciózott végtagban is bekövetkezett az izomvesztés. ezzel bizonyítottá vált, hogy a beinjekciózott botox képes terjedni a testben.

A kutatók megközelítőleg olyan dózisokat használtak a kutatás során, mint amilyennel az idegrendszeri sérülést elszenvedett beteget kezelik. Az ilyen betegek, akik nem tudják kontrollálni valamely izmuk összehúzódását, kóros tartást vesznek fel, és izmaik akaratlan, görcsös mozgásokat végeznek. A további hatások beláthatatlanok...

A végeredmény tehát: véleményünk szerint inkább a szakember felügyelete melletti veszélytelen arctorna, mint a veszélyes "méreginjekció"...

forrás: fitway.hu , wikipedia, ucalgary.ca
másodközlés engedéllyel

 

Hirdetés ..

noknegyvenfelett WQW webkatalógus Linkgyűjtemény és RSS gyűjtemény www Weblink Linkgyűjtemény, Linkek
LinkBank anti spam MEGAPORT
ADP linkek - linkkatalógus Kötelező biztosítás Linkelő linkkatalógus PageRanker Katalógus társkereső WQW Webkatalógus WorldDirect Weblinkkatalógus autóbérlés
Kék Linktár Big Generation linktár Tonebox.net linkgyűjtemény Szolgáltatás linkgyűjtemény Linkkatalógus Seobaglyak Linkeskedjunk linkkatalógus Portal.hu
Sajtok Világa
Google PageRank