* Ma 2021. szeptember 22., szerda, Móric napja van. Holnap Tekla és Líviusz napja lesz.
* Címlap* Partnerkereső* Bejelentkezés* Szerzői Jogok* Adatvédelem* Impresszum

Szókereső

RSS

Hirdetések.

Látogatók

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counter- Ma77
mod_vvisit_counter- Tegnap22
mod_vvisit_counter- A héten164
mod_vvisit_counter- A hónapban1622
mod_vvisit_counter- Összesen1014434
Designed by:
A szépségipar 2011-ben

Vitassuk meg a fórumon... hivatkozz a cikk címére Vissza a szépségápolás cikklistához...!

A Szépségipar 2011-ben

A szépségipar törekevéseit 2011-ben a zöld kozmetikumok és nano-technológia jellemzi majd. Nem csak az alapanyagok, hanem a gyártási folyamatok és a különféle tárolók is a fenntartható fejlődést és az ökológiai szemléletet szolgálják.

A szépségiparral foglalkozók szerint, ez az ágazat 2011-ben az eddiginél még zöldebb lesz. A termékeket is egy új szlogen határozza meg, ami így szól „Down to Earth”. Vagyis közeledjünk még jobban a földhöz, a természetes anyagokhoz. Már 2010-et is a fenntartható fejlődés figyelembe vétele, a természetes alapanyagú kozmetikumok előtérbe kerülése határozta meg, és ez a következő évben is folytatódik.

A piackutatás szerint a bőr-, hajápolók és a kozmetikai termékek 13%-a elégítette ki a paraben mentes követelményt. A paraben az ösztrogénhez hasonlóan hat a szervezetre, és ahogy a bőrön keresztül felszívódik, úgy hormonzavart okozhat. A kozmetikumok majdnem 9% pedig kielégítette az organikus kívánalmakat, ami pontosan kétszerese a 2007. évinek

További erőfeszítések várhatók a következő évben annak érdekében, hogy a kozmetikai termékek mentesek legyenek a parabentől, a konzerváló anyagoktól és a petróleumból vegyi úton nyert elemektől.

Ez nem kis feladat, mert a termékek gyártóinak ki kell kísérletezniük, hogyan jussanak hozzá az organikus és természetes alapanyagokhoz, valamint ki kell fejleszteniük az ehhez szükséges zöld ipari termelést, a vegyi anyagokat és eljárásokat helyettesítő alternatívákat.

A környezetbarát csomagolóanyagok használata is 5%-kal emelkedett az előző évhez képest.

A testvajak közül találhatunk olyat, amely szinte teljes mértékben csak organikus összetevőket tartalmaz, olyanokat, mint a jojoba-, rizscsíra-olaj, shea-vaj.

Ezeket az organikus kozmetikumokat bátran használhatják a terhesek, az érzékeny bőrűek, az allergiások, de kisbabáknál is alkalmazható.

A sheavaj az Afrikában honos sheafa gyümölcsének magjából készül. Az itt élő emberek régóta használják ennek a fának termését izomfájdalmakra, égésekre, sérülésekre. Napjainkban jó hatást érnek el shea vajjal különféle bőrbetegségeknél is, olyanoknál, mint a pszoriázis, ekcéma. Köszönhető ez nagyon jó hidratáló képességének.

A teljesen növényi alapú organikus shea vaj lágysága attól függ, hogy Afrika mely területéről származik, és milyen fajta shea fának a termését használták fel. Van olyan, amelyet tenyerünkben fel kell melegíteni, mielőtt alkalmazzuk.

A shea-vajon kívül ajánlják még az organikus grépfrút-, levendula- és kókuszvajat, valamint ugyanezeknek és a jojobának, rózsának, mandarinnak olajkivonatait.

A természetes anyagok használata mellett a tudomány legújabb vívmányai is bevetésre készen állnak a szépségiparban. Továbbfejlesztették a nano-technológiát, amely nem minden összetevő esetében működött megfelelően. Újabb eredmény a nano-lipid vivőanyag felhasználása, ami növényi olajok keveréke. Ez szobahőmérsékleten szilárd. Ebbe a nano-lipid vivőanyagba zárva jutnak el a bőrt megújító, megfiatalító anyagok akár nagy mennyiségben is a bőr mélyebb régegeibe, egészen a sejtekig.

Ilyen, a bőr számára fontos anyagok a sok közül a keratin (aminó savból álló fehérjeszerkezet), wakame phytessence (tengeri hínár, Japánban régóta használják a bőr szépségének megőrzésére, de táplálékként is fogyasztják) és a koenzim Q10 (a sejtek energiatermeléséhez szükséges, kiváló antioxidáns).


forrás: fitway.hu
másodközlés engedéllyel

 

Hirdetés ..

noknegyvenfelett WQW webkatalógus Linkgyűjtemény és RSS gyűjtemény www Weblink Linkgyűjtemény, Linkek
LinkBank anti spam MEGAPORT
ADP linkek - linkkatalógus Kötelező biztosítás Linkelő linkkatalógus PageRanker Katalógus társkereső WQW Webkatalógus WorldDirect Weblinkkatalógus autóbérlés
Kék Linktár Big Generation linktár Tonebox.net linkgyűjtemény Szolgáltatás linkgyűjtemény Linkkatalógus Seobaglyak Linkeskedjunk linkkatalógus Portal.hu
Sajtok Világa
Google PageRank