* Ma 2021. szeptember 22., szerda, Móric napja van. Holnap Tekla és Líviusz napja lesz.
* Címlap* Partnerkereső* Bejelentkezés* Szerzői Jogok* Adatvédelem* Impresszum

Szókereső

RSS

Hirdetések.

Látogatók

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counter- Ma66
mod_vvisit_counter- Tegnap22
mod_vvisit_counter- A héten153
mod_vvisit_counter- A hónapban1611
mod_vvisit_counter- Összesen1014423
Designed by:
Ragyogj úgy, mint a Nap!

Vitassuk meg a fórumon... hivatkozz a cikk címére Vissza a szépségápolás cikklistához...!

Ragyogj úgy mint a nap...

 

Úgy tűnik, nem csak napozással tehetünk szert szép barna bőrszínre, legalábbis a Nottingham Egyetem kutatói úgy gondolják, hogy a zöldség- és gyümölcsevés is egy lehetséges alternatíva. Sőt, szerintük akár még hatékonyabb is, mint a napozás.

Dr. Ian Stephen és csapata megfigyelte, hogy azoknak a bőre, akik több zöldséget és gyümölcsöt fogyasztanak, sokkal egészségesebb, aranybarnás árnyalatú, mint azoké, akik nem, köszönhetően a karotinoknak. A karotinok antioxidánsok, amik segítenek felszívni a stressz és a mindennapi élet megpróbáltatásai során keletkező káros anyagokat, különösen akkor, ha valamilyen betegség jelenik meg a szervezetben. A karotin felelős a növények piros színéért, például a répa vagy a paradicsom piros színe is a bennük található karotinokra utal.

A „karotinos” bőrszín sokkal egészségesebbnek és természetesebbnek látszik, mint a napozás által előidézett barnaság. Amikor egy kísérlet során a résztvevőknek választaniuk kellett három fotó közül, melyek ugyanazt a személyt ábrázolták fehér bőrrel, lebarnult bőrrel és „karotinos” bőrrel, a résztvevők ez utóbbit találták a legszebbnek és legegészségesebbnek.

Ezzel nem mi, emberek vagyunk így egyedül. Számos más olyan faj létezik, ahol a karotinok okozta színeknek fontos szerepük van – például egyes madárfajok élénksárga csőre is ennek köszönheti színét, ami nem kevéssé járul hozzá szaporodási esélyeikhez. Ez azonban az első embereken végzett megfigyelés.

Azért is fontos ez a megfigyelés, mert a napozás napjainkban nem tartozik a legegészségesebb időtöltések közé – bár a bőr pigmentjei elvileg védenek a káros sugárzástól, ez azonban olyan méreteket kezd ölteni az ózon vékonyodásával és egyéb környezeti tényezők miatt, hogy egyáltalán nem biztonságos a napon huzamos ideig tartózkodni. Továbbá az sem mindegy, hogy a nap melyik óráját választjuk a napfürdőzésre.

Mivel a karotinok erős antioxidáns hatással bírnak, a bőrszíntől függetlenül is ajánlott karotintartalmú ételek fogyasztása.

forrás: fitway.hu
másodközlés engedéllyel

 

Hirdetés ..

noknegyvenfelett WQW webkatalógus Linkgyűjtemény és RSS gyűjtemény www Weblink Linkgyűjtemény, Linkek
LinkBank anti spam MEGAPORT
ADP linkek - linkkatalógus Kötelező biztosítás Linkelő linkkatalógus PageRanker Katalógus társkereső WQW Webkatalógus WorldDirect Weblinkkatalógus autóbérlés
Kék Linktár Big Generation linktár Tonebox.net linkgyűjtemény Szolgáltatás linkgyűjtemény Linkkatalógus Seobaglyak Linkeskedjunk linkkatalógus Portal.hu
Sajtok Világa
Google PageRank