* Ma 2024. május 29., szerda, Magdolna napja van. Holnap Janka és Zsanett napja lesz.
* Címlap* Partnerkereső* Bejelentkezés* Szerzői Jogok* Adatvédelem* Impresszum
Arcgimnasztika az örök fiatalságért
Vitassuk meg a fórumon... hivatkozz a cikk címére ! Vissza a szépségápolás cikklistához...

 

Arcgimnasztika az örök fiatalságért

A plasztikai sebészek már szinte az összes testrész tökéletesítésére kínálnak valamilyen forradalmian új módszert. De mit tegyenek azok, akik még egy tű puszta látványába is beleborzonganak?

Az arcunk a saját tükörképünk. Minden meglátszik rajta, az öröm, a bánat, a pillanatnyi hangulatunk. Ránk van írva jellemünk. Ez az, ami az első benyomást adja rólunk. Ha szép, ápolt, pozitív hatást kelt, már lehet nyert ügyünk, míg az ápolatlan, elhanyagolt arc nem túl bizalomgerjesztő. Az emberek többsége az első pár másodperc alapján ítél meg minket.

Az arcunkat magunk is formázhatjuk, senki sem mondhatja, hogy nincs erre ideje, hiszen az arctorna gyakorlatok csak napi 1-2 percet vesznek igénybe. Mimikai izmainkat állandóan használjuk (nevetés, sírás), azonban sohasem lazítjuk el, így idővel megjelennek a ráncok. Elalvás előtt lazítsuk el arcunkat úgy, hogy először megfeszítjük egy-egy részét (homlok, szem, arc, száj), majd ujjainkkal elsimítva, gondolatainkkal is segítjük az ellazulást. Ez a szertartás nemcsak a ráncaink kialakulását késlelteti, hanem nyugodtabb alvást is biztosít.Arcra fel! Arctornával a szépségért

Az éjszakai alvás során ellazult arcizmok hatékonyabbá teszik a reggeli arctornát. Az arctorna során fokozódik az arc vérkeringése, javul a tápanyagellátása és a méregtelenítése.

Az arcgimnasztikát mindig reggel, a nappali krémezés után végezzük tükör előtt.

Néhány arctorna gyakorlat, ami az arcot feszesebbé teszi:


A homlokra

Lazítsuk el a homlokunkat, és a mutató ujjunkat fektessük a szemöldökeinkre. Az ujjunk ellenében próbáljuk felhúzni a szemöldökünket tízszer egymás után. 2 másodpercig feszítsük így, majd lazítsuk el.

A szemre

Szorítsuk össze egy pillanatra a szemünket, miközben ujjainkkal megakadályozzuk a bőr elmozdulását. 2 másodpercig szorítsuk így, majd nyissuk ki szemünket tízszer megismételve.

Az arcra

Arcra fel! Arctornával a szépségért Az arc feszességét javítja, ha szájunkat csücsörítve lassan balra majd jobbra körzünk, mintha egy ceruzával akarnánk egy papírra köröket rajzolni. Ismételjük meg a körzést ötször balra majd az ellenkező irányba is.

A nyakra

Fektessük az állunkat az összefűzött ujjainkra, majd nyomjuk lefelé 5 másodpercig úgy, hogy kezünkkel megakadályozzuk az elmozdulást. A tíz feszítést mindig lazítás kövesse.

Az állra

Ásítsunk egy jó nagyot, míg állizmaink megfeszülnek. Lazítsuk el, majd ismételjük hosszabban meg az ásítást és az ellazítást. A gyakorlatot tízszer végezzük.

Szakszerűtlen arctorna gyakorlatok esetén fennáll az arc torzulásának veszélye. Ha nem vagyunk biztosak magunkban, bízzuk szakemberre arcunk tornáztatását, és akár 10 évvel is fiatalabbnak fogunk látszani.


forrás: napidoktor.hu
másodközlés engedéllyel

 
noknegyvenfelett WQW webkatalógus Linkgyűjtemény és RSS gyűjtemény www Weblink Linkgyűjtemény, Linkek
LinkBank anti spam MEGAPORT
ADP linkek - linkkatalógus Kötelező biztosítás Linkelő linkkatalógus PageRanker Katalógus társkereső WQW Webkatalógus WorldDirect Weblinkkatalógus autóbérlés
Kék Linktár Big Generation linktár Tonebox.net linkgyűjtemény Szolgáltatás linkgyűjtemény Linkkatalógus Seobaglyak Linkeskedjunk linkkatalógus Portal.hu
Sajtok Világa
Google PageRank