* Ma 2024. március 01., péntek, Albin napja van. Holnap Lujza napja lesz.
* Címlap* Partnerkereső* Bejelentkezés* Szerzői Jogok* Adatvédelem* Impresszum
Arctorna a kozmetikus szemével

Vitassuk meg a fórumon... hivatkozz a cikk címére ! Vissza a cikklistához...

Arctorna a kozmetikus szemével!

Az elmúlt pár év során, egyre többet, olvashatunk és láthatunk cikkeket az arctornáról, amit egy magyar hölgy fejlesztett és talált ki. Egyéni szabadalom védi, és ezt a nagyszerű Arcvonal technológiát Bojtor Márta nevéhez kell kapcsolni. Talán már többen hallottak róla, vagy láttak vele interjút valamelyik TV csatornán és gondolom sokan még nem találkoztak a nevével és nem tudják, mit takar az Arctorna kifejezés.

Jómagam 2008 januárjában láttam őt egy reggeli TV műsorban, ahol az ragadott magával, hogy láttam egy hölgyet akit az interjú során középkorúnak gondoltam, de ahogy néztem az arcát, nagyon megfogott bőrének feszessége és az, hogy az arcán a mimikai ráncokon kívül, szinte alig tudtam felfedezni ráncokat, pedig a kora indokolttá tette volna.

Mivel már több mint 10 éve kozmetikus vagyok, azonnal kíváncsi lettem, mi a titok nyitja!

Így kezdtem el az Arctorna sulit, ami egy fél éves, heti egy alkalmas hétvégi kurzus volt. Úgy vélem velem együtt sokan úgy gondoljuk, hogy a fiatalság megőrzésének ma már gazdag tárháza van. Csodás krémek, technikák, gépek segítik munkánkat, és ha valakinek semmi nem elég, ott a plasztikai sebészet .

Én hiszek a természetes módszerekben, és mint ahogy a testünket is tudjuk formázni, feszesíteni, formában tartani, ezt megtehetjük az arcunkkal is. Ezért már a suli elején is hittem abban, amit Márti arról magyarázott, hogyan lehet mozgásba hozni arcunk izmait és tudunk, szorgalmas és kitartó munkával, csodákat tenni az arcunkkal is.

A módszer lényege, hogy speciális kéztakarásokkal, az arc különböző pontjain (orca területe, homlok, szem, száj vonala és környéke, toka, nyak)a bőrt megpróbáljuk nem "megtörni". A takarások alatt az arc izmait tornáztatjuk, melynek során, az izom munka eredményeként, az arc sokkal teltebb, feszesebb lesz és képesek vagyunk, az öregedés során lefelé biggyedő barázdákat és ráncokat visszafordítani és felfelé húzni.

Tudom ez így első hallásara, elképzelhetetlennek tűnik, én is néha kételkedtem, mégis igaz! Természetesen, mint a testedzések esetében is, nincs azonnali eredmény, hosszú és szorgalmas munkára és gyakorlásra van szükség, körülbelül 2-3 hónap múlva van először látványos eredmény, de onnantól kezdve megállíthatatlan a folyamat!

Számomra megdöbbentő élmény volt, amikor először szembesültem azzal a ténnyel, hogy mennyire nem használok számtalan izmot az arcomon, mert nagyon sok izom, a beszédtől és az evéstől, még nincs használatban! Csodás és egyben fájdalmas érzés volt, mikor először megéreztem az izomlázat az arcomban, a nyakamban, a tokámnál!

Ez a technika 35éves kor felett ajánlott, bármikor elkezdhető, de minél hamarabb vágunk bele, annál jobban megőrizhető a bőr fiatalsága és feszessége, természetesen egy 60 év körüli bőrt nem lehet 30 évessé varázsolni, de ezzel a módszerrel 8-10évet bárki letagadhat a korából. Heti 2-3 gyakorlás és tornáztatás javasolt, ez körülbelül 40-50perc egy teljes arctorna, egész arcon- sajnos, ha abbahagyjuk a tornát, az izmok visszagyengülnek, pont úgy, mint a testépítőknél is.

A suli nagyon jó és izgalmas volt, még komplexebb képet kaptam az arc szerkezetéről és működéséről.

Vannak olyan, gyakorlatok melyek feszesítenek és feltöltik az arc bizonyos, már kissé petyhüdtebb pontjait, de vannak olyan gyakorlatok is melyek, pont , hogy vékonyítanak, szálkásítanak, ha arra van szükség. Az izmot mindig jól meg kell dolgoztatni, mindig ki kell hozni magunkból és az izmainkból a 100%- t vagy még többet is!

Olyanoknak ajánlom ezt a módszert, akik hisznek a természetes fiatalító megoldásokban, kitartóak és adnak időt maguknak a változásokra! Én nagyon örülök, hogy megoszthatom ezt a módszert a vendégeimmel, akik közül sokan örömmel veszik ezt az újdonságot, mert sokan félnek a botoxtól, vagy nem akarnak kés alá feküdni,(természetesen ez nem azt jelenti, hogy ellenzem ezeket az eljárásokat) de szeretnének jól kinézni és fiatalok maradni. Én egyénileg foglalkozom a vendégeimmel, betanítom a takarásokat, fogásokat, egyénre szabottan- és felügyelem, hogy minden mozdulat, jól rögzüljön, nagyon fontos a helyes mozdulatsor, mert, ahogy segíthetünk vendégünknek, úgy ronthatunk is a helyzeten, ha a vendég nem jól sajátítja el a mozdulatokat!

Az Arcvonal technikával egy új megvilágításban lehet segíteni a szépülni vágyó hölgyeknek, vendégeknek, én, mint kozmetikus hálás vagyok Bojtor Mártának, hogy megosztotta velem ezt a módszert, és ha valaki hallotta, vagy gondolkodik róla, ajánlom figyelmébe mindenkinek!

 

Schlovicskó Kata - Kozmetikus, sminkes
A Kozmetikus Portál Dedikált Szakírója

forrás:kozmetikusportal.hu
másodközlés a szerző engedélyével

 
noknegyvenfelett WQW webkatalógus Linkgyűjtemény és RSS gyűjtemény www Weblink Linkgyűjtemény, Linkek
LinkBank anti spam MEGAPORT
ADP linkek - linkkatalógus Kötelező biztosítás Linkelő linkkatalógus PageRanker Katalógus társkereső WQW Webkatalógus WorldDirect Weblinkkatalógus autóbérlés
Kék Linktár Big Generation linktár Tonebox.net linkgyűjtemény Szolgáltatás linkgyűjtemény Linkkatalógus Seobaglyak Linkeskedjunk linkkatalógus Portal.hu
Sajtok Világa
Google PageRank