* Ma 2022. december 03., szombat, Ferenc napja van. Holnap Borbála és Barbara napja lesz.
* Címlap* Partnerkereső* Bejelentkezés* Szerzői Jogok* Adatvédelem* Impresszum
Arctorna az AVON tanácsadónőktől
Vitassuk meg a fórumon... hivatkozz a cikk címére !    Vissza a cikklistához...

Arctorna az AVON tanácsadónőktől

Az arc mimikai mozgásaival az arcizmok állandóan igénybe vannak véve.
A hangulatainkból eredő arckifejezések – nevetés, búslakodás, bosszankodás, de még az evéssel együtt járó rágás is - nem feltétlenül előnyös a szöveteknek, mert hiányzik a megfeszítés, elernyedés váltakozása.
Ahhoz, hogy megőrizzük arcbőrünk frissességét, feszességét, a megfelelő arcápolók használata mellett egy rövid arctorna segítségével percek alatt üdébb lesz arcunk, csillogóbb a szemünk, rendszeres gyakorlással pedig feszesebbé, fiatalosabbá válnak vonásaink.

Az arcgimnasztika elvégezhető reggel, amikor az éjszakai alvás során ellazultak az arcizmok, de napközben takarítás, vasalás vagy mosogatás közben is. Igazán nem vesz túl sok időt igénybe egy rövid arclazítás utazás vagy sorban állás alatt, sem egy könnyed arcmasszírozás lefekvés előtt.

Néhány egyszerű és célirányos gyakorlattal fokozható az arcbőr vérellátottsága, az izommozgás következtében fokozódik arc vérkeringése, javul a tápanyag ellátás és a méregtelenítés.
Akkor maradnak szépek az arc kontúrjai, feszesek az izmok, ha rendszeresen mozgatjuk őket. Így megelőzhető az is, hogy a bőr petyhüdtté váljon. És ne felejtsük el azt sem, hogy a smink is csak a szép arcbőrön tud érvényesülni.

Az arctorna végén az arc kipirul, elfárad és jóleső izomlázat is tapasztalhat. Próbálja ki!

Lazítás reggel:
Még az ágyban, közvetlenül ébredés után el tudja végezni ezt a gyakorlatot. Lazítsa el homlokát és fektesse mutató ujjait a szemöldök csontjára, tartsa jó erősen, s közben próbálja ennek ellenében felhúzni szemöldökét tízszer egymás után. A 2 másodperces feszítések között mindig lazítsa el homlokát.  Befejezésként ernyessze el arcizmait, ejtse le állát renyhén, eressze le szemhéját, élvezze ezt az ellazult érzést, majd a végén lazán rázza meg a fejét.

Az áll izmainak edzésére:
Ásítson egy jó nagyot, míg állizmai megfeszülnek, majd fújja fel az arcát. Lazítsa el, majd ismételje hosszabban ásítva.

A homlokráncok ellen:
A homlok izmait erősítő gyakorlatok nemcsak a homlokráncok, de a felső szemhéj megereszkedése ellen is hatnak. Takarja le a homlokát az egyik tenyerével, a másik kezét nyomja rá, majd rántsa fel a szemöldökét, és próbálja még harmincig számolva fokozatosan egyre feljebb emelni a hajtő felé. Közben figyeljen arra, hogy ne ráncolódjon a bőre.
Lazításként egyik tenyerét helyezze a homlok közepére és az óramutató járásával megegyező irányú körkörös mozdulatokkal lazítsa az izmokat.

A szem körüli ráncok ellen:
Szorítsa össze egy pillanatra a szemét, miközben ujjait az arc különböző pontjaira helyezve megakadályozza a bőr elmozdulását.
1. Először a szemöldökünkön,
2. majd a halántékunkon,
3. végül arcunkon, ujjainkat a járomcsontra helyezve tartsunk ellent a bőr összehúzó mozgásának.
A tíz-tíz feszítést mindig lazítási szünet követi.

A szarkalábak ellen:
Helyezze erősen három, kissé szétterpesztett ujját a járomcsontjára és pislogjon szaporán 6 másodpercig. Lazítson, majd ismételje meg a gyakorlatot újra.

A fáradt, duzzadt szemhéj ellen:

A szemöldökrészt csippentse a hüvelyk- és mutatóujja közé, könnyedén húzza felfelé és masszírozza kívülről befelé.

A száj körüli ráncok ellen:
1. Száját könnyedén nyissa ki, majd szorítsa feszesen alsó és felső ajkát az alsó – felső fogsorára hat másodpercig. Lazítás után ismételje még egyszer.
2. Száját csücsörítve húzza el lassan 6-szor egymás után hol jobbra, hol balra.
3. Szintén csücsörítve kezdjen el szájával jobbra, majd balra körözni hatszor. Képzelje azt, hogy egy ceruzát szorít a csücsörített szájában, mellyel egyre nagyobb köröket akar egy papírra rajzolni.

A nyak ráncai ellen:
1. Tolja kissé előre az állát, húzza lefelé az alsó ajkát, és közben feszítse meg erősen az áll és a nyak izmait. Számoljon ötig, majd lazítson.
2. Fektesse állát összefűzött ujjaira, majd nyomja lefelé 5 másodpercig, kezeivel pedig akadályozza az elmozdulást. A 6 feszítést mindig lazítás követi. A gyakorlat előtt és után is végezzen 3-3 lazító fejkörzést.

A toka csökkentésére:
1. Minél jobban nyújtsa ki a nyelvét, közben húzza mosolyra a száját, majd billegtesse fejét hússzor le és fel, tekintetével is követve a mozgást.
Lazításként végezzen fejkörzést, előbb jobbra, majd balra, tízszer-tízszer.
2. Tolja előre állkapcsát, (orra a magasban) hogy a bőr megfeszüljön kissé a nyakán. Ezután forgassa fejét hat másodpercen keresztül jobbra és balra. Lazításként végezzen két-két fejkörzést, majd mindkét irányban ismételje újra a gyakorlatot újabb hat másodpercig.
Ezt követően óvatosan hajtsa hátra a fejét, de csak addig a pontig, amikor már érzi, hogy a nyakára feszült a bőr. Nyújtogassa a nyelvét ki és be újabb 6 másodpercig, azonban vigyázzon, hogy ne feszüljenek túl a nyakizmai.                                                                            
Ha ezzel végzett, egyenes fejtartással öltögesse a nyelvét hat másodpercig nagyon gyorsan, majd próbálja nyelvével elérni az orra hegyét.

Lazítás este:
Elalvás előtt lazítsa el arcát úgy, hogy először megfeszít rajta egy-egy részt (arc, homlok, szem, száj, nyelv). Minden feszítés után az izmok elernyesztésénél ujjaival is finoman simítsa át arcát. Ezzel és gondolatai elrendezésével, megnyugtatásával is segítheti a teljes ellazulást.    
Figyeljen arra, hogy nyakát ne feszítse meg, mert ez tönkreteszi a gyakorlatot.

Ez az elalvás előtti „szertartás” nemcsak ráncai kialakulását, mélyülését késlelteti, de nyugodtabb, pihentetőbb alvást is biztosít, ami ugyancsak visszahat a bőr szépségére, testi-lelki egészségére.

forrás: AVONSolutions

 


 
noknegyvenfelett WQW webkatalógus Linkgyűjtemény és RSS gyűjtemény www Weblink Linkgyűjtemény, Linkek
LinkBank anti spam MEGAPORT
ADP linkek - linkkatalógus Kötelező biztosítás Linkelő linkkatalógus PageRanker Katalógus társkereső WQW Webkatalógus WorldDirect Weblinkkatalógus autóbérlés
Kék Linktár Big Generation linktár Tonebox.net linkgyűjtemény Szolgáltatás linkgyűjtemény Linkkatalógus Seobaglyak Linkeskedjunk linkkatalógus Portal.hu
Sajtok Világa
Google PageRank