Arcfiatalítás arcragyúrással

Vitassuk meg a fórumon... hivatkozz a cikk címére ! Vissza a cikklistához...

Arcfiatalítás arcra gyúrással...

Szeged - Az arctorna lényege mintegy kétszáz gyakorlat elsajátítása, rendszeres, heti két-három edzés, és az eredmény már a negyedik-ötödik hónap után látható, az arcra gyúró arca akár tíz évvel is megfiatalodhat – állítja a szegedi Bús Eleonóra tréner.

Az arcizmokat ugyanúgy edzeni kell, mint a test bármely részén lévő izmokat, ahogy például a bicepszet. Mielőtt bárki elhamarkodottan azt mondaná, hogy ez könnyű, javaslom, próbálja ki. Az arctorna fárasztó. A foglalkozások alatt patakokban folyik az izzadság a résztvevőkről, a gyakorlatok között rövid pihenőket is be kell iktatni.

Rendszeres arcizomtornával már öt-hat hónap alatt éveket fiatalodhat az arc, a ráncok nagy része kisimul, a toka eltűnik. Ennek az a magyarázata, hogy az arcbőr vérellátottsága javul, a nyirokkeringés fokozódik. A bőr simább, feszesebb lesz.

Az igényes smink is csak így jut igazán érvényre. Ráadásul olcsóbb a plasztikai műtétnél, egészségesebb is, ugyanakkor kockázatmentes – mondja Bús Eleonóra, közben a két kezével az arcán egy-egy területet lefogva mutatja, hogy a különböző gyakorlatokkal melyik izmot lehet alaposan megdolgoztatni.

 


Fotó: Miskolczi Róbert

Az 50 év feletti nő Csongrád megyében egyedül alkalmazza azt az egyedülálló módszert, amit Bojtor Márta dolgozott ki, és amivel fél év alatt tíz évvel fiatalabbra formázható az arc.

Miközben Bús Nóra magyaráz, megmutatja a dekoltázsformáló, a nyakfeszítő, az ajakformáló, valamint a homlokráncokat és a szem körüli szarkalábakat eltüntető gyakorlatokat. Menetközben jegyzi meg, hogy a teljes arctorna mintegy kétszáz mozdulatsorból áll.

A szakember szerint a ráncok kialakulása a rendszeres arcra „gyúrással" megelőzhető. Tapasztalatból mondja, hogy a feszesebb, a simább arc önbizalmat ad, már a csekély változások is sokat javítanak az önértékelésen. A fokozódó vér- és nyirokkeringés hatására tisztább lesz az arcbőr is.

– Az arctornában is vannak általános elemek, de az arc karakterének hangsúlyozására, hibáinak kijavítására egyes gyakorlatok nagyobb hangsúlyt kapnak. Itt sem lehet csak úgy, szakértelem és felügyelet híján belevágni, hiszen egy rosszul összeállított foglalkozássor rendszeres alkalmazása árthat, torz eredményt hozhat – figyelmeztet Bús Eleonóra.

A szakember állandó női és (kisebb számban) férfi vendégei között nemcsak olyanok vannak, akik az „arcukból" élnek, járnak hozzá vezető pénzügyi szakemberek, alkalmazottak, vállalkozók is.


 
noknegyvenfelett WQW webkatalógus Linkgyűjtemény és RSS gyűjtemény www Weblink Linkgyűjtemény, Linkek
LinkBank anti spam MEGAPORT
ADP linkek - linkkatalógus Kötelező biztosítás Linkelő linkkatalógus PageRanker Katalógus társkereső WQW Webkatalógus WorldDirect Weblinkkatalógus autóbérlés
Kék Linktár Big Generation linktár Tonebox.net linkgyűjtemény Szolgáltatás linkgyűjtemény Linkkatalógus Seobaglyak Linkeskedjunk linkkatalógus Portal.hu
Sajtok Világa
Google PageRank