* Ma 2024. június 23., vasárnap, Zoltán napja van. Holnap Iván napja lesz.
* Címlap* Partnerkereső* Bejelentkezés* Szerzői Jogok* Adatvédelem* Impresszum
Arcfitnesz

Vitassuk meg a fórumon... hivatkozz a cikk címére !    Vissza a cikklistához...

Arcfitnesz

Jól ismeri mindenki az érzést, amellyel ébredünk: még álmosak, nyomottak vagyunk, jól esik egy kicsit megfeszíteni végtagjainkat, kinyújtani karunkat, megmozgatni minden porcikánkat. Ha már felkelt, a fürdőszobában, a tükör előtt tornáztassa át arcizmait is.

Tipp: Minden gyakorlatot legalább hatszor ismételjen.

  • Nyissa szemeit jó tágra, húzza fel szemöldökét, a nyelvét pedig nyújtsa ki (lefelé) amennyire csak tudja. Tartsa egy pillanatra meg a grimaszt, majd ha mimikai izmai ellazultak, ismételje meg.
  • Mielőtt a második gyakorlatnak is nekivágna, üljön le egy székre. A vállait eressze le. A ragyogó, élénk tekintet kedvéért a következőt kell tennie: jelöljön ki egy-egy pontot balra, lefelé, majd jobbra. Nézze meg egymás után a három pontot úgy, hogy közben a fejét nem mozdítja el.
  • Az agyműködést is stimulálja a következő feladat: tegye össze a kezeit, mintha imádkozna.
  • A kézélét tegye a homlok közepére, majd lassan dörzsölgesse össze a tenyereit.
  • Mivel a terhesség kilenc hónapig tart, csak három évszakot töltünk a méhben. Az évszakok vonatkozásában fejlődésünk négyféle periódus valamelyikében történik: tavasz-nyár-ősz, nyár-ősz-tél, ősz-tél-tavasz és tél-tavasz-nyár.


A régi időkben az emberek télen több jang (összehúzó) ételt (sütött, főzött télálló), nyáron több jin (kiterjesztő) ételt (nyers zöldségek, gyümölcsök) ettek. Ennek következtében az arcnak azon részei, amelyek az adott évszakban fejlődtek, összébb húzódtak (jang) vagy kitágultak (jin). Manapság már több évszakhoz nem illő ételt fogyasztanak az emberek, ezért a fiatalabbak arcának már mások az arányai.

  • Ha szeme sarkában már megjelentek az első szarkalábak, akkor a mutatóujját helyezze a szemöldöke külső végére. Itt húzza kifelé a szemhéját, enyhén nyomja rá a halántékára.
  • A "tyúknyak", vagyis az előre nyújtott nyak javítja a testtartást és segít megelőzni a nyakövi meszesedést. Vállának és testtartásának változtatása nélkül próbálja meg annyira előre nyújtani az állát, amennyire csak tudja. Utána húzza vissza a fejét. Arra ügyeljen, hogy az állkapcsa párhuzamos maradjon a talajjal.
  • A szemkörnyék feszesítésének érdekében mutató- és hüvelykujjával gyengéden masszírozza át az arccsontját. Ha az állkapcsa és az arccsontja mentén nyitott szájjal a füle irányába húzza a bőrt, az is segít a feszesítésben, ha száját többször becsukja és újból kinyitja.
  • Csücsörítsen a szájával, mintha azt mondaná: "cso". Mutatóujját helyezze a szája elé, nyomja enyhén ajkaihoz. Közben lélegezzen szájon át ki-be. Ez a gyakorlat a szájkörnyéki sok apró izmot mozgatja át.
  • Ha végzett a reggeli arctornával, jutalmazza meg bőrét egy hidratálókrémmel. Hogy fokozzuk a fitnesz hatását, ezt is masszírozva juttassa bőrébe. Az orrnyergét négyszer simítsa át a krémmel, majd a homlokán kétfelé szétterítve haladjon lefelé az arc kontúrja mentén.

Dénes Vanda

forrás: ideal.hu
Ideál Magazin ->
Szépség
másodközlés  engedéllyel
 
noknegyvenfelett WQW webkatalógus Linkgyűjtemény és RSS gyűjtemény www Weblink Linkgyűjtemény, Linkek
LinkBank anti spam MEGAPORT
ADP linkek - linkkatalógus Kötelező biztosítás Linkelő linkkatalógus PageRanker Katalógus társkereső WQW Webkatalógus WorldDirect Weblinkkatalógus autóbérlés
Kék Linktár Big Generation linktár Tonebox.net linkgyűjtemény Szolgáltatás linkgyűjtemény Linkkatalógus Seobaglyak Linkeskedjunk linkkatalógus Portal.hu
Sajtok Világa
Google PageRank