* Ma 2023. március 20., hétfő, Klaudia napja van. Holnap Benedek napja lesz.
* Címlap* Partnerkereső* Bejelentkezés* Szerzői Jogok* Adatvédelem* Impresszum
Hány éves vagy?
Vitassuk meg a fórumon... hivatkozz a cikk címére ! Vissza a cikklistához...


Gondoltad volna, hogy a bőr már 20 éves kor után elkezd öregedni? Hogy a legtöbb nőnél már a harmadik X előtt megjelennek a kisebb ráncok, és sötétebbé válnak a szem alatti karikák?Az első ráncocskák akár már harmincéves kor közelében is megjelenhetnek, így a bőrsimító arcmasszázs bármely életkorban hasznos lehet, akár megelőzés, akár kozmetikázás a cél.

Bár az öregedés ebben a korban még nem olyan látványos, jó, ha tudod, hogy életünk minden egyes szakasza nyomot hagy a bőrön! Hogy mikor és hogyan? Az alábbi áttekintésből megtudhatod:

30 fölött

  • A bőr 30 százalékkal kevesebb zsírt termel, és az elasztikus rostok is kezdenek megnyúlni. A bőr veszít nedvességéből, és szárazabb lesz, mint korábban. A sejtosztódás lelassul: míg azelőtt 28, most 40 napig tart, mire a bőr legfelső rétege megújul.
  • Figyelmeztető külső jelek: hosszabb alváshiány után táskás szemek és finom ráncocskák a szem körül, helyenként bőrpír, valamint mélyülő ráncok a homlokon. Pozitív változás, hogy csökken a mitesszerek, pattanások kialakulásának gyakorisága.

40 fölött

  • A bőr szemmel láthatóan szárazabb, mivel 20 százalékkal kevesebb faggyúmirigy működik, mint tíz évvel ezelőtt. A sejtosztódás, a vérkeringés és az oxigénellátás lelassul. A hajhagymák és a haj pigmentjeinek száma csökken, a hajszálak elvékonyodnak, és – alkattól függően – őszülni kezdenek.
  • Figyelmeztető külső jelek: ráncok a szem alatt, a száj felett és a dekoltázson, mélyülő orr melletti ráncok, duzzadt könnyzacskók, megszaporodott seprűerek.

50 fölött

  • Az ösztrogéntermelés akár 75 százalékkal is csökkenhet, ezért a bőr elvékonyodik, szárazabbá és érzékenyebbé válik. Az izzadság- és faggyúmirigyek működése lelassul.
  • Figyelmeztető külső jelek: pigmentfoltok az arcon és a kézfejen, megereszkedett áll, szarkalábak a szem körül. Az arc csontosabbá válik, és a nyakon is feltűnhetnek az első ráncok.

 

Szerző: Elixir
forrás: freespirit.hu
másodközlés a kiadó engedélyével

 
noknegyvenfelett WQW webkatalógus Linkgyűjtemény és RSS gyűjtemény www Weblink Linkgyűjtemény, Linkek
LinkBank anti spam MEGAPORT
ADP linkek - linkkatalógus Kötelező biztosítás Linkelő linkkatalógus PageRanker Katalógus társkereső WQW Webkatalógus WorldDirect Weblinkkatalógus autóbérlés
Kék Linktár Big Generation linktár Tonebox.net linkgyűjtemény Szolgáltatás linkgyűjtemény Linkkatalógus Seobaglyak Linkeskedjunk linkkatalógus Portal.hu
Sajtok Világa
Google PageRank