* Ma 2021. szeptember 22., szerda, Móric napja van. Holnap Tekla és Líviusz napja lesz.
* Címlap* Partnerkereső* Bejelentkezés* Szerzői Jogok* Adatvédelem* Impresszum

Szókereső

RSS

Hirdetések.

Látogatók

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counter- Ma84
mod_vvisit_counter- Tegnap22
mod_vvisit_counter- A héten171
mod_vvisit_counter- A hónapban1629
mod_vvisit_counter- Összesen1014441
Designed by:
Súlycsökkentés vízzel
Vitassuk meg a fórumon... hivatkozz a cikk címére ! Vissza a szépségápolás cikklistához...

Súlycsökkentés vízzel

A kozmetikai iparban gyors egymásutánban jelennek meg új termékek, eszközök.

A divattrend is folytonos változást igényel. Erre a szakmára nem a lassú, nyugodt állandóság jellemző!


Az embereknek több vizet kellene inniuk, és kevesebb cukros italt. Ez egy rendkívül egyszerű módja a súlycsökkentésnek, javasolja Brenda Davy, Phd, a kutatás vezetője. Rámutatott arra, hogy noha a mindennapi tapasztalok alapján elődeinknél is bevett módszer volt a vízivás az étvágy csökkentése érdekében, mégis meglepően kevés tudományos megfigyelés és cikk készült a témában.

Ez a vizsgálat összesen negyvennyolc, 55-57 év közötti résztvevővel zajlott, két csoportra osztva. Az egyik csoport tagjai minden étkezés előtt megittak 2 pohár vizet, míg a másik csoport tagjai nem. Viszont minden résztvevő alacsony kalóriatartalmú ételeket fogyasztott a 12 hétig tartó megfigyelés alatt. A kísérlet végén azt látták, hogy azok, akik ittak vizet étkezés előtt, átlagosan 7 kg-ot fogytak, míg a többiek súlya körülbelül 4 kg-mal lett kevesebb az eredeti súlyuknál.

 

A kutatók szerint ennek nagyon egyszerű és logikus magyarázata van: a víz feltölti a gyomrot, viszont nem tartalmaz egy kalóriát sem. Így hamarabb bekövetkezik a jóllakottság érzés, és nem tudunk annyit enni, mintha üres gyomorral ültünk volna le az asztalhoz.

Nagyon sok olyan édes ital kapható a piacon, ami cukor helyett édesítőszerrel készül, és elvileg nem hizlalnak annyira. Ám ezeknek ne nagyon dőljünk be, mert vannak olyan édesítőszerek, mint például a kukoricakeményítő, ami nagyon sok kalóriát tartalmaz. 3,5 dl szénsavas üdítőben körülbelül 10 teáskanálnyi cukor van.

Hogy naponta kinek mennyi vizet kellene meginnia, azt nem tudják pontosan. Az egészségügyi intézetek szerint egészséges emberek esetében a szomjúságérzet lehet az egyik irányadó. Ám az általánosan elfogadott napi ajánlott mennyiség nők esetében 1,5-2 l folyadék, férfiaknál pedig 2,5 l – lehetőleg olyan, ami nem cukros.

Vissza a szépségápolás cikklistához...

forrás: fitway.hu , trendivat.blog.hu
másodközlés engedéllyel

 

Hirdetés ..

noknegyvenfelett WQW webkatalógus Linkgyűjtemény és RSS gyűjtemény www Weblink Linkgyűjtemény, Linkek
LinkBank anti spam MEGAPORT
ADP linkek - linkkatalógus Kötelező biztosítás Linkelő linkkatalógus PageRanker Katalógus társkereső WQW Webkatalógus WorldDirect Weblinkkatalógus autóbérlés
Kék Linktár Big Generation linktár Tonebox.net linkgyűjtemény Szolgáltatás linkgyűjtemény Linkkatalógus Seobaglyak Linkeskedjunk linkkatalógus Portal.hu
Sajtok Világa
Google PageRank